Hrana za dušu | Gastro pikanterije | www.hranazadusu.com

Gastro pikanterije

USKORO PRVI RESTORAN BEZ OTPADA U BRITANIJI
Takozvani “zero waste” restorani (restorani u kojima se vodi računa o tome da se sve reciklira i da ništa ne ostaje kao otpad) sve su popularniji u svetu, a u septembru će prvi takav restoran biti otvoren i u Velikoj Britaniji. Biće to “Silos” u Brajtonu, čiji je vlasnik poznati britanski šef Daglas Mekmaster.

NAŠE "SVEŽE" MESO JE SVE SAMO NE SVEŽE
Prema objašnjenju iz Uprave za veterinu, i odmrznuto meso je sveže meso i nikako se ne sme posmatrati u kolokvijalnom kontekstu svežine hrane. Stručnjaci smatraju da naši uvoznici uzimaju duboko zamrznuto meso, ali pred istekom roka trajanja. Kad stigne do prodaje, ono je već izgubilo dosta i na nutritivnim vrednostima i na kvalitetu.

STIŽE KAFA SA MARIHUANOM
Pod sloganom “Uplovite u dan ispunjen čistom radošću” na američko tržište stiže hladna kafa “Legal”.

GDE JE PIVO NAJJEFTINIJE?
Za mnoge ljude, a posebno za muškarce, leto je sinonim za uživanje u osvežavajućem, hladnom pivu. Međutim, ako vas godišnji odmor odvede u Oslo, nemojte tamo poručiti ovo piće. Naime, u prestonici Norveške pivo je najskuplje na svetu.

DOLCE & GABBANA SLADOLED
Povodom 25. rođendana sladoleda Magnum, poznati dizajnerski dvojac Dolce&Gabbana kreirao je specijalni omot za sladoled koji predstavlja savršenu mešavinu vanile, tamne čokolode sa mrvljenim pistaćima i bele čokolade.

SIR OD UGLJA
Najčudniji sir na svetu, takozvani ugljeni sir, oduševiće sve prave siroljupce! Prodaje se u Engleskoj, u marketima koji prodaju robu proizvedenu na farmama.

ŠTA SU JELI GOSTI KIM KARDAŠIJAN
Na raskošnom venčanju rijaliti zvezde Kim Kardašijan i pevača Kanje Vesta gosti su bili u prilici da uživaju i u skupocenoj hrani.

RUDOLF VAN VIN KUVAO ZA UGROŽENE
Popularni holandski kuvar Rudolf van Vin, zajedno sa kuvarima hotela Slavija, pripremio je obroke za preko 400 evakuisanih iz poplavljenih područja naše zemlje.

U TOKU JE IZBOR ZA NAJBOLJI RECEPT EVROPE
Evropski parlament pokušava da zainteresuje stanovnike zemalja Evropske unije za izbore tako što je organizovao glasanje za najbolji recept, pod nazivom "Ukus Evrope". "Taste of Europe" čak i uživo prenosi rezultate izbora.

DAJ MENI OVO ŠTO JE SKUPLJE
Rezultati istraživanja naučnika sa njujorškog univerziteta “Cornell” pokazali su da ljudi više cene hranu za koju izdvajaju veću sumu novca nego što je za njih uobičajeno. Naime, ispitanicima je serviran identičan obrok, ali ga je jedna grupa više platila, a druga manje.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Prijava
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

BISERI LJUBLJANE

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS