Hrana za dušu | KAKO DA IZABERETE NAJBOLJE MESO | www.hranazadusu.com
Početna >> Služimo još ideja >> KAKO DA IZABERETE NAJBOLJE MESO

KAKO DA IZABERETE NAJBOLJE MESO

Kad dođete u mesaru, postoji nekoliko detalja koji će vam osigurati da dobijete najbolje meso. Uz naše savete postaćete stručnjak za odabir najboljeg mesa!
Izvor: Magazin


 

Pronađite mesaru koja je i klanica

Bilo da prodaju životinje koje su pasle na livadi ili ne, mesara koja dolazi u dodir s celom životinjom, a ne kupuje komade, zna odakle dolazi njihovo meso. Mesara koja sama kolje životinje ima znatno više posla od onih koje nabavljaju meso nakon klanja, no ako je već neko uložio napor da obavi i sav taj posao, onda je veća šansa i da ostatak posla obavljaju kompletnije i bolje.

Kupite crveno meso

Ovo je vrlo jednostavno pravilo. Ako je govedina ružičasta (od nezrele životinje) ili svinjetina siva (ili je isto reč o nezreloj životinji ili je iz lošeg uzgoja), onda neće imati nikakav ukus, a vi krenite u potragu za drugim mesarom.

Kupite meso koje je pravilno obešeno

Iako zvuči čudno, ustvari je reč o jako bitnoj stvari. Naime, ako govedina nije stavljena na sušenje dve sedmice nakon klanja, onda će biti pretvrda. Ako je bila vlažna, a nije dobro obešena, ni ta vlaga nije isparila što znači da se meso nije moglo dobro osušiti. Ispravno obešeno meso gubi od 15 do 20% svoje težine tokom sušenja u obešenom položaju, što doprinosi tome da se ukus mesa koncentriše (kao i tome da malo broj mesara to uopšte i radi).

Potražite domaće proizvođače

Od slanine, salame i šunke do pečene govedine, iznutrica i kobasica, ako je sve rađeno na jednom mestu, to ukazuje na to da mesar brine za ono što radi, proizvodi i prodaje, te da dobro koristi svaki deo mesa.

Potražite mesare koji znaju znanje

Brbljiv mesar koji zna znanje i spreman je da ga podeli sa svojim mušterijama, zlata vredi. On vam može detaljno objasniti za koja jela da koristite koji komad mesa, predložiti vam šta da isprobate (pogotovo kad vas upozna i stekne uvid u vaše preferencije i navike), te vas savetovati oko pripreme mesa i upoznati s nekim novim receptima. Poštujte ga i slušajte. On može puno toga da vas nauči, jer meso je ipak ono čime se on bavi, skoro svakog dana u sedmici.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Prijava
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

BISERI LJUBLJANE

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS