Hrana za dušu | KAKO DA UKLONITE MIRIS DUVANA | www.hranazadusu.com
Početna >> Služimo još ideja >> KAKO DA UKLONITE MIRIS DUVANA

KAKO DA UKLONITE MIRIS DUVANA

Duvanski dim... Nepogrešivi, prožimajući i za nepušače, i čak i poneke pušače, u najmanju ruku neprijatan. U kolima, kućama i kancelarijama traje neprekidna bitka da se alergije održe pod kontrolom, stvori prijatnija atmosfera i sakrije istina od devojaka... Da li su vam se smučili osveživači vazduha koji samo dodaju sloj iritirajućeg slatkastog mirisa preko smrada duvana? Da li ste umorni od komercijalnih proizvoda koji ne ispunjavaju svoja obećanja?


 
Naravno, najbolji način da ove mirise uklonite – posebno ako su povezani sa nikotinskim mrljama – iz tepiha, nameštaja i zidova je uz pomoć hidrogen peroksida.
 
U svakom slučaju, uklanjanje mirisa duvanskog dima nije nemoguće... Ali, ovaj proces iziskuje napor.
 
Perite kada god možete. Ukoliko cela prostorija miriše kao prošlogodišnja žurka koji ste održali, uklanjanje mirisa cigareta iz kuće zahteva pranje svega što se može oprati.

Usisavajte. Pre nego što upotrebite hemikalije i preduzmete očajničke mere, usisajte što je detaljnije moguće. Koristite nastavke za usisivač koji će vam omogućiti pristup najskrovitijim mestima u prostoriji. Usisajte i istresite podmetače za noge u kolima.

Sirće. Činija puna belog sirćeta, ostavljena u prostoriji preko noći, uradiće čuda za uklanjanje mirisa duvana.

Citrusi. Neki se kunu u kore citrusa kada im je potrebno da se reše neprijatnih mirisa. Ostavite veliku količinu kora citrusa u kući ili kolima nekoliko dana (sve dok se kore ne sasuše u potpunosti). Kada ih budete uklanjali, uklonićete takođe i miris cigareta – ili bar dobar deo.

Soda bikarbona – jedan od proverenih načina za uklanjanje neprijatnih mirisa. Bilo da čistite tepih, smrdljivi kauč ili sedišta u kolima, soda bikarbona je vaš najbolji prijatelj. Pospite je preko regija koje zaudaraju i ostavite da stoji nekoliko sati. Nakon toga je usisajte. Savet: pre nego što pospete sodu bikarbonu po nekoj površini, napravite mali test na nekom delu koji je manje vidljiv da biste videli da li će reagovati sa materijalom.

Kafa. Iskoristite moć mlevene kafe da upije neprijatne mirise. Ne posipajte je svuda kao sodu bikarbonu, jer kafa može da ostavi fleke. Umesto toga, sipajte mlevenu kafu u nekoliko filter kesica za aparat za kafu i zatvorite ih dobro. Poređajte ih po mestima natopljenim dimom.
Provetravajte prostoriju ili kola. Ovo zahteva manji napor od ljušćenja pomorandže ili odlaska u kupovinu sirćeta i definitivno bi trebalo da držite otvorene prozore nekoliko sati da bi miris cigareta izašao iz jastuka, tepiha i ostalih površina. Ukoliko je određeni komad nameštaja natopljen dimom, ako imate uslova, iznesite ga napolje na nekoliko sati po danu bez kiše.

Ugalj. Nema ničega fensi ili estetski zadovoljavajućeg u činiji uglja, ali ako postavite nekoliko ovakvih činija po kući ili kolima (dokle god ne planirate da vozite), videćete da će u toku nedelju dana pokupiti sav smrad cigareta.

Naslage od dima po površinama. Ne zaboravite podove od linoleuma, staklene i drvene površine; u prostoriji ili kolima koji su napunjeni mirisom cigareta, često ćete videto ove naslage! Koristite sredstva za čišćenje stakla, rastvor amonijaka ili sredstva za čišćenje drvenih površina da otklonite ove naslage.

Sijalice. Sijalice su magnet za dim. Takođe, svaki put kada ih uključite nakon što su pokupile dim, toplota će osloboditi smrad iz naslaga dima. Očistite te sijalice. Neki proizvođači prave sijalice presvučene titanijum dioksidom koji se aktivira kada se sijalice uključe i neutrališu duvanski dim. Ako su vam dostupne, nabavite ih.
 
Miris cigareta vam može dati osećaj da živite u nekom lošem noćnom klubu ili da sedite u nekoj džinovskoj pepeljari. Ni pušači ne vole da se ustajali miris cigareta zadrži, a za neke nepušače, ovaj miris izaziva kašalj i čak i glavobolje. Isprobajte ove lekove koji smo vam predložili.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Prijava
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

BISERI LJUBLJANE

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS