Hrana za dušu | NAMIRNICE KOJE NIKAKO NE TREBA MEŠATI | www.hranazadusu.com
Početna >> Služimo još ideja >> NAMIRNICE KOJE NIKAKO NE TREBA MEŠATI

NAMIRNICE KOJE NIKAKO NE TREBA MEŠATI

Možete li piti mleko i jesti haringe? Ova kombinacija zvuči neprivlačno, pa verovatno to i nećete mešati, ali sigurno mešate neke druge namirnice koje ne bi trebalo.
Izvor: Lisa


 

Hamburgeri i maslinovo ulje

Nakon rezultata brojnih istraživanja mnoge domaćice su zamenile suncokretovo ulje maslinovim. Ali, što se tiče blagotvornih svojstava maslinovog ulja, ona nestaju čim čarobno ulje dospe u tiganj. Nemojte bacati novac, maslinovo ulje koristite za salate, nikako nemojte na njemu pržiti pljeskavice ili neko drugo meso.

Alkohol i Koka Kola

Čak i one žene koje paze na svoju liniju i broje svaku kaloriju, ponekad sebi dozvoljavaju malo alkohola. Pri tom, alkohol mešaju s gaziranim pićem kao što je dijetalna kola. Morate znati da se kola bez šećera vrlo brzo apsorbuje u crevima što podstiče i bržu apsorpciju alkohola. Kao rezultat toga, količina alkohola u krvi znatno je veća nego što bi bila da ste popili neku drugu kombinaciju. Osim toga, i mamurluk će od te kombinacije biti veći.

Pivo i kikiriki

Kikiriki sadrži velike količine vitamina B, E i D, minerale kao što su natrijum, kalijum, kalcijum, mangan, gvožđe i fosfor. Međutim, alkohol uništava većinu tih hranljivih materija, pa je stoga bolje da se rešite navike mešanja kikirikija i piva.

Kivi i mleko ili kivi i jogurt

Mnogi misle da je ovo voće idealan dodatak ovsenoj kaši, jogurtu ili mleku u šejkovima na mlečnoj bazi. Međutim, kivi sadrži poseban enzim koji razgrađuje mlečne proteine, te ukus mleka čini vrlo gorkim.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Prijava
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

BISERI LJUBLJANE

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS