Hrana za dušu | ŠTAPNI MIKSER – MEGA ZVEZDA SVAKE KUHINJE | www.hranazadusu.com
Početna >> Služimo još ideja >> ŠTAPNI MIKSER – MEGA ZVEZDA SVAKE KUHINJE

ŠTAPNI MIKSER – MEGA ZVEZDA SVAKE KUHINJE

Za šta vi najčešće koristite štapni mikser? Da li je to isključivo za pripremu krem-supa, smutija i pasiranje voća i povrća? Mi vam donosimo nekoliko veoma korisnih saveta i novih načina da koristite svoj štapni mikser.
Izvor: Lifepress Magazin


 
Štapni mikser je omiljeno kuhinjsko pomagalo mnogih domaćica širom sveta, ali njegova upotreba se obično ograničava na supe i šejkove. Prednost štapnog miksera je u tome što u mnogo slučajeva može da zameni veliki multipraktik, puno je jeftiniji, lakši za upotrebu i zauzima manje prostora.
 

Rešite se grudvica

Ako vaš umak za pečenje ili krem za kolače imaju grudvice, ne treba da palite obični mikser već problem rešite sa štapnim. Ukoliko štapni mikser koristite dok su krem ili umak još uvek topli, sigurno ćete se veoma uspešno rešiti grudvica.

Umutite pavlaku za šlag

Brzo i jednostavno, pavlaku za šlag možete umutiti štapnim mikserom. Stavite manju količinu slatke pavlake u usku, visoku, plastičnu čašu koja se obično dobije uz mikser i za tren oka imate sveže umućen šlag.

Umutite jaja

Verovali ili ne, štapni mikser vam može poslužiti i da umutite jaja za kajganu ili smesu za palačinke, brzo i jednostavno.

“Popravite” puter od kikirikija

Ako vam se puter od kikirikija razdvojio i na površinu je isplivala masnoća, to ćete veoma jednostavno rešiti kratkim mućenjem putera štapnim mikserom.

Pasirajte voće i povrće

Voće i povrće za dečije kašice i sosove možete ispasirati štapnim mikserom bez upotrebe velikog blendera koji je obično veoma nezgodan za pranje.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Prijava
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

BISERI LJUBLJANE

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS