Špageti karbonara | Hrana za dušu
Početna >> Video recepti >> Špageti karbonara

Špageti karbonara

Sastojci
  • 320 g špageta
  • 100 g slanine isečene na deblje šnite
  • 2 cela jajeta i 1 žumance
  • 3 kašike pavlake za kuvanje (po želji)
  • 4 kašike rendanog pekorina
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • so i biber
Broj ocena: 0 | Prosečna ocena: (0,00)
  
            
Priprema
Ise­ci­te sla­ni­nu na koc­ki­ce. Si­paj­te ulje u ve­ći, du­blji ti­ganj u ko­ji će ka­sni­je ko­mot­no mo­ći da sta­nu i špa­ge­te, pa sa­če­kaj­te da se za­gre­je. Spljo­šti­te čen be­log lu­ka, olju­šti­te ga i uba­ci­te u ti­ganj, sa­če­kaj­te da aro­ma­ti­zu­je ulje na ume­re­noj va­tri, pa ga od­stra­ni­te.
 
U ti­ganj do­daj­te sla­ni­nu i pr­ži­te je la­ga­no je pri­ti­ska­ju­ći vi­lju­škom da bi joj se deo ma­sno­će oto­pio, a deo s kr­ti­nom po­stao bla­go reš. Sklo­ni­te ti­ganj s va­tre i osta­vi­te ga sa stra­ne.
 
U ve­li­koj šer­pi sta­vi­te do­sta po­so­lje­ne vo­de da pro­vri. U me­đu­vre­me­nu, u jed­noj či­ni­ji raz­bij­te ja­ja i do­daj­te žu­man­ce, ma­lo so­li i po­la ko­li­či­ne pe­ko­ri­na, pa la­ga­no mu­ti­te ži­com. Uko­li­ko že­li­te kre­ma­sti­ji sos, sa­da do­daj­te pa­vla­ku.
 
Čim vo­da pro­vri, uba­ci­te špa­ge­te i me­šaj­te ih vi­lju­škom. Po­klo­pi­te šer­pu, sa­če­kaj­te da vo­da po­no­vo pro­vri, pa sklo­ni­te po­klo­pac i od ovog tre­nut­ka ku­vaj­te ih ono­li­ko mi­nu­ta ko­li­ko je na­zna­če­no na pa­ko­va­nju.
 
Mi­nut pre ne­go što oce­di­te špa­ge­te, vra­ti­te ti­ganj sa sla­ni­nom na ti­hu va­tru. Oce­di­te špa­ge­te, ali ne pre­vi­še (ne­ka se za­dr­ži ne­ka ko­li­či­na vo­de na nji­ma), pa ih uba­ci­te u ti­ganj i br­zo me­šaj­te var­ja­čom.
 
Po­ma­žu­ći se vi­lju­škom, špa­ge­te pre­ba­ci­te u či­ni­ju sa ja­ji­ma, br­zo me­ša­ju­ći da se ne bi sle­pi­le u go­mi­li­ca­ma, pa ih ras­po­re­di­te u ta­nji­re, za­či­ni­te pre­o­sta­lim pe­ko­ri­nom i sve­že mle­ve­nim bi­be­rom, pa po­slu­ži­te.
 
Napomena
Recept donosi časopis


FOTO: Michele Tabozzi
Štampana verzija Još video recepata!Prijavi recept

Komentari

Šta misliš o ovom receptu? Dodaj svoj komentar!
Potrebno je da se prijaviš na svoj nalog putem login forme ili putem facebook-a.


Poslao(la): Baća
Ovo je recept za prekuvane špagete. Ako se čeka da, kad stavite špagete, voda ponovo provri, dodaćete još 2-3 minuta na vreme kuvanja i rezultat će biti raskuvana pasta. Špagete se kuvaju onoliko koliko piše na pakovanju, a vreme počnite da merite od trenutka kada ih stavite. Kad to vreme istekne, izvadite viljuškom jedan špaget i probajte, pa ako nije po ukusu, pustite još pola minuta, pa opet probajte.
Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Prijava
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

BISERI LJUBLJANE

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS